Vahemerepärane lihapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Suhkruvaba, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Vahemere, Pearoog

Vahemerepärane lihapirukas

14 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    võid või margariini
  • 4 dl
    nisujahu
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 pakk
    (250 g) kohupiima
  • Täidis:
  • 400 g
    hakkliha
  • 1 sl
    õli
  • 1
    sibul
  • 2.5
    küüslauguküünt
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 1 tl
    punet
  • 1 tl
    soola
  • näpuotsaga purustatud musta pipart
  • 11
    kirsstomatit
  • 0.5
    potti basiilikut
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Sega käega kokku sõrmede vahel tükeldatud pehme või ja omavahel eelnevalt segatud kuivained. Sega hulka kohupiim. Aseta segu toidukilesse ja tõsta külmkappi.

Pruunista hakkliha õlis ja lisa hulka peenestatud sibul ning küüslauguküüned. Maitsesta oregano, soola ja pipraga. Tõsta pann pliidilt ja sega hulka tomatipüree. Lase jahtuda.

Rulli taigen küpsetuspaberi peal nelinurkseks. Aseta ühele taignapoolele hakklihasegu. Pane selle peale viilutatud kirsstomatid ja tükeldatud basiilik.

Keera teine taignapool täidise peale ja taigna ääred õhukeselt piruka alla. Pintselda pirukat pealt munaga ja tee kahvliga taigna sisse mõned augud.

Küpseta ahjus 225 kraadi juures 25 minutit. Kata küpsetis lõpupoole küpsetuspaberiga, et see ei hakkaks pealt kõrbema.