Liigitus
Koostisosad
-
200 gvõid
-
3.5 dlsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
6kanamuna
-
5 dlnisujahu
-
1 slküpsetuspulbrit
-
1 dlpiima
- Täidis:
-
100 gvalget šokolaadi
-
4želatiinilehte
-
2 slsidrunimahla
-
3 dlvahukoort
-
250 gmascarpone juustu
-
250 gkohupiimakreemi
-
400 gvaarikamoosi
- Niisutamiseks:
-
1.5 dlsidrunimaitselist karastusjooki
- Glasuur:
-
1 dlvahukoor
-
500 gvalget suhkrumassi
- Kaunistuseks:
-
suhkrumassi
Valmistamisjuhend
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ühekaupa munad, vispelda pidevalt. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa jahusegu piimaga vaheldumisi taigna hulka. Vooderda lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24 cm) küpsetuspaberiga. Vala taigen vormi ja küpseta 175 kraadi juures alumisel restil umbes 1 tund. Keera kook tagurpidi restile ja lase jahtuda.
Tükelda valge šokolaad ja sulata ettevaatlikult mikrolaineahjus. Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Kuumuta sidrunimahl, pressi želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta lehed mahlas.
Vahusta vahukoor. Vahusta teises kausis mascarpone juust, kohupiimakreem ja 2 dl vaarikamoosist. Vahusta hulka sulatatud valge šokolaad ja želatiinisegu. Lõpuks lisa vahustatud vahukoor.
Lõika põhi kolmeks. Tõsta kõige alumine koogipõhi tagasi küpsetuspaberiga vooderdatud puhtasse ahjuvormi. Niisuta koogipõhjasid karastusjoogiga.
Määri pool ülejäänud vaarikamoosist kõige alumisele põhjale. Määri peale pool täidisest, tõsta peale järgmine koogipõhi. Määri ülejäänud moos ja täidis teise koogipõhja peale. Tõsta peale pealmine koogipõhi ja niisuta pinda. Kata kook ja lase vähemalt kaks tundi või öö külmkapis tahkuda.
Eemalda koogi ümbert ettevaatlikult koogivorm ja küpsetuspaber. Vahusta vahukoor ja pintselda koogi pinda. Mudi suhkrumass kätega pehmeks ja rulli tuhksuhkruga kaetud laual suureks õhukeseks plaadiks. Tõsta rulli abil koogi peale. Korrasta ääred. Soovi korral tee koogi pinnale suhkrumassist kaunistusi.