Liigitus
Tainas ahjulõhe ja hautatud porru
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Mähi ahjulõhe kas võitaina või lehttaina sisse. Valges veinis pehmeks hautatud porru paneb stiilsele maitseelamusele punkti.
Koostisosad
-
500 glõhefileed
-
1väike sibul
-
1küüslauguküüs
-
1 slõli
-
1 slpeenestatud kappareid
-
3 slpeenestatud tilli
-
2leht- või võitainalehte
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Valges veinis hautatud porru:
-
1värske porrulauk
-
2 slvõid
-
1 dlvalget veini
-
suhkrut
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
0.5 tltüümiani
Valmistamisjuhend
Eemalda lõhefileelt luud ja rasv. Lõika lõhefilee portsjonisuurusteks tükkideks. Tõsta lõhetükid määritud ahjuvormi, nahk allapoole. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku õlis. Lisa jahtunud segule peenestatud kapparid ja till. Tõsta sibulasegu lõhetükkidele. Rulli tainatükke pisut laiemaks ja lõika neist lõhetükkide suurused lehed. Kata lõhetükid tainaga ja määri munaga.
Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas 12–15 minutit. Lõika porru pikuti pooleks ja loputa. Lõika porru ribadeks. Kuumuta porruribasid võis. Lisa vein ja hauta kaane all umbes 20 minutit. Maitsesta ja paku lõhe juurde.