Liigitus
Šokolaadibeseekook
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Kaunista kook oma maitse järgi, kuid lisa kindlasti ka midagi pisut soolast.
Koostisosad
- Beseepõhi:
-
4munavalget
-
2 dlsuhkrut
-
1 tlmaisitärklist
-
1 tlvalgeveiniäädikat
-
50 gküpsetusšokolaadi
- Peale:
-
2 dlvahukoort
-
1.5 slsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
100 gmascarpone't
-
150 gküpsetusšokolaadi
- Kaunistuseks:
-
vahukomme
-
šokolaadidražeesid
-
popkorni või soolapähkleid
-
koorekaramelle (nt Omar)
-
sulatatud küpsetusšokolaadi
Valmistamisjuhend
Purusta šokolaad. Eralda munavalged puhtasse ja kuiva kaussi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule vähehaaval suhkur ja maisitärklis, vahustamist jätkates. Lisa äädikas ja sega ettevaatlikult hulka šokolaaditükid. Laota besee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (küljepikkusega umbes 25 cm). Küpseta ahjus 110 kraadi juures umbes 1,5 tundi. Tõsta jahtunud besee kandikule. Sulata tükeldatud šokolaad mikrolaineahjus poolel võimsusel. Sega üks kord sulatamise jooksul. Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks, lisa hulka mascarpone ja leige šokolaad. Jäta pisut šokolaadi ka koogi peale valamiseks. Määri šokolaadikreem beseepõhjale. Kaunista.