Šampinjoni-singipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab seeni, Eelroog, Pearoog

Šampinjoni-singipirukas

10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 1 pakk
    (150 g) külmutatud spinatit
  • 2 dl
    piima
  • 10 g
    presspärmi
  • 1 tl
    soola
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 dl
    oliiviõli
  • 7 dl
    nisujahu
  • Täidis:
  • 0.5
    porrulauku
  • 1 karp
    (200 g) värskeid šampinjone
  • 2 sl
    õli
  • 100 g
    külmsuitsusinki
  • 0.5 dl
    hakitud värskeid ürte (petersell, basiilik)
  • veidi purustatud musta pipart
  • 2
    muna
  • 2 dl
    koort
  • 150 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Tõsta külmutatud spinat toatemperatuurile sulama. Vala pooleldi sulanud spinat kaussi. Kuumuta piim ja vala spinatile. Lahusta käesoojas spinati-piimasegus purustatud pärm. Lisa sool, suhkur ja õli. Lisa segule jahu ning sõtku sitkeks tainaks.

Lase kaetult 30 minutit kerkida.

Valmista täidis. Poolita porrulauk ja pese jooksva vee all puhtaks. Viiluta porrulauk. Puhasta seened ja eemalda jalad. Viiluta seened. Kuumuta pannil õli ja prae porrulauku ja seeni, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Haki sink peeneks ning lisa porrulaugu-seenesegule. Lisa värsked ürdid ja pipar.

Laota tainas suure, rasvaga määritud pirukavormi (läbimõõduga 28–30 cm) põhja ja servadele. Kata põhi seene-singitäidisega. Klopi munad kergelt lahti ja lisa koor. Vala muna-kooresegu ühtlaselt täidisele. Puista üle riivjuustuga. Küpseta pirukat ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pealt kaunilt kuldne.