Liigitus
Puuviljane lõhesalat
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Maitsesta lõhefilee ingveri ja magusa tšillikastmega. Paku koos rohelise salati, avokaado ja muude puuviljadega, nirista peale laimimahla. Vaata värske ja puuviljase salati õpetust – nii tood lõheroogadesse vaheldust.
Koostisosad
-
400 glõhefileed
-
0.5 tlsoola
-
25 gingverit
-
1.5 slmagusat tšillikastet
-
1.5 slseesamiseemneid
- Lisaks:
-
1värske pirn
-
200 gmelonit
-
1värske avokaado
-
1 pakk(80 g) salatisegu
-
1laimi mahl
-
1 sloliiviõli
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Lõike lõhefilee viltuselt naha küljest lahti tubli sentimeetri paksusteks viiludeks. Tõsta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja maitsesta soolaga. Koori ja riivi ingver. Pigista riivitud ingverist mahla lõheviiludele. Pintselda lõheviiludele tšillikastet. Küpseta lõheviilusid 250-kraadise ahju keskosas grillfunktsiooniga umbes 5 minutit. Raputa lõheviiludele seesamiseemneid. Koori ja tükelda pirn ja melon. Poolita avokaado, eemalda seeme ja tõsta viljaliha lusikaga lõikelauale. Lõika viljaliha viiludeks. Säti taldrikutele salatisegu, puuvilja ja avokaadot. Lao peale lõheviilud ja nirista peale laimimahla ja õli. Maitsesta kergelt.