Liigitus
Koostisosad
-
5 dlnisujahu
-
2 dlsuhkrut
-
1 tlkaneeli
-
225 gmargariini
- Täidis:
-
1 kgõunu
-
1 tlkaneeli
-
0.5 dlsuhkrut
-
1 slsidrunimahla (õunte pruunikstõmbumise vastu; pole kohustuslik)
- Katteks:
-
tuhksuhkrut
- Serveerimiseks:
-
vanillijäätist või -kastet
Valmistamisjuhend
Sega jahu, suhkur, kaneel ja rasv kausis ühtlaseks tainaks. Laota 2/3 tainast lahtikäiva vormi (läbimõõduga 24 cm) põhja ja servadele. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viiludeks. Lisa viiludele 1 tl kaneeli, sidrunimahl ja suhkur ning sega läbi. Kata vormipõhi ühtlaselt õunaviiludega. Puista ülejäänud tainas puruna koogi peale. Küpseta 175 kraadi juures umbes 45 minutit. Lükka kook silikoonist spaatliga vormi servadest lahti. Lase vormis jahtuda. Eemalda serv, aga jäta põhi serveerimiseks koogi alla, kuna küpsetise põhi on õuntest nõrgunud mahlast üpris niiske. Sõelu pinnale tuhksuhkrut või kaunista õunaviiludega. Serveeri soovi korral vanillikastme või -jäätisega.