Mustikapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Marjad, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mustikapirukas

8-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    (0,5 pk) pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5
    kanamuna
  • 7.5 dl
    nisujahu
  • 100 g
    taluvõid
  • 2 tl
    jahvatatud kardemoni
  • Täidis:
  • 8 dl
    mustikaid
  • 200 g
    vanilli toorjuustu
  • 1
    kanamuna
  • 0.8 dl
    suhkrut
  • Määrimiseks:
  • 0.5
    kanamuna
  • Valmis piruka peale:
  • 2 dl
    mustikaid
  • tuhksuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Purusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool, suhkur, muna ja kardemon. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku taigent korralikult. Lisa toasoe taluvõi, kui jahu hakkab lõppema. Taigen võib olla pehme, kuid mitte vedel. Sõtku taigent, kuni see tuleb käte küljest ja kausist lahti. Lase taignal rätiku all 30 minutit kerkida.

Rulli taigen ahjuplaadi või kahe pirukavormi suuruseks. Kata mustikatega. Sega muna toorjuustuga, maitsesta suhkruga ja vala mustikate peale. Määri piruka ääred võiga. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Peale jahtumist kaunista mustikate ja tuhksuhkruga.