Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
2.5 dlpiima
-
25 g(0,5 pk) pärmi (või 1 pakk kuivpärmi)
-
1 tlsoola
-
1 dlsuhkrut
-
0.5kanamuna
-
7.5 dlnisujahu
-
100 gtaluvõid
-
2 tljahvatatud kardemoni
- Täidis:
-
8 dlmustikaid
-
200 gvanilli toorjuustu
-
1kanamuna
-
0.8 dlsuhkrut
- Määrimiseks:
-
0.5kanamuna
- Valmis piruka peale:
-
2 dlmustikaid
-
tuhksuhkrut
Valmistamisjuhend
Purusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool, suhkur, muna ja kardemon. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku taigent korralikult. Lisa toasoe taluvõi, kui jahu hakkab lõppema. Taigen võib olla pehme, kuid mitte vedel. Sõtku taigent, kuni see tuleb käte küljest ja kausist lahti. Lase taignal rätiku all 30 minutit kerkida.
Rulli taigen ahjuplaadi või kahe pirukavormi suuruseks. Kata mustikatega. Sega muna toorjuustuga, maitsesta suhkruga ja vala mustikate peale. Määri piruka ääred võiga. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Peale jahtumist kaunista mustikate ja tuhksuhkruga.