Liigitus
Koostisosad
-
800 gkülmutatud lamba välisfileed
-
soola
-
purustatud musta pipart
- Praadimiseks:
-
õli
- Petersellipesto:
-
4 slpiiniaseemneid
-
2purustatud küüslauguküünt
-
2 slriivitud parmesani
-
1pott basiilikut
-
purustatud musta pipart
-
1 slsidrunimahla
-
2.5 sloliiviõli
Valmistamisjuhend
Sulata liha külmikus ja tõsta see umbes tund enne küpsetamist toasooja. Pane piiniaseemned ja küüslauguküüned köögikombaini ja surista tükiliseks seguks. Lisa hulka parmesan, petersell ja pipar ning surista ühtlaseks. Maitsesta sidrunimahlaga ja lisa õli, kuni tekib pasta.
Kuivata fileed köögipaberiga. Eemalda lihalt kelme. Pruunista fileed õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha ahjuvormi. Määri fileede pinnale petersellipestot. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 5 minutit või kui kasutad lihatermomeetrit, siis kuni liha sisetemperatuur on 56–68 kraadi. Võta vorm ahjust ja kata fooliumiga nii, et pestokaste ei jää fooliumi külge. Lase enne serveerimist pisut tõmmata.