Liigitus
Kaanega sibulasupp
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Prantsuse sibulasupp on klassikaline roog, mida on lihtne valmistada ning mis sobib hästi eelroaks või kergeks eineks. Saiaviiludest ja riivjuustust kaas annab supile ahjus viimase lihvi.
Koostisosad
-
500 gsibulat
-
4küüslauguküünt
-
50 gvõid
-
1 slõli
-
1 tlsuhkrut
-
1 lvett
-
2 dlvalget veini
-
2köögiviljapuljongikuubikut
-
1 tltüümiani
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlpurustatud musta pipart
- Katteks:
-
4saiaviilu
-
1 dlriivjuustu
Valmistamisjuhend
Viiluta sibulad, purusta küüslauk. Kuumuta või ja õli segu praepannil. Hauta sibulad ja küüslauk keskmisel kuumusel pehmeks. Lisa suhkur ning kuumuta pidevalt segades, kuni sibulad karamellistuvad ja muudavad kergelt värvi, aga ära lase neil pruunistuda.
Vala sibulad potti, lisa vesi, vein, puljongikuubikud ja maitseained. Lase tasasel tulel 30 minutit haududa.
Vala supp portsjonitena ahjuvormidesse. Kata saiaviilude ja riivjuustuga. Küpseta 225-kraadises ahjus, kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.