Liigitus
Iirise-soolapähklipalad
15 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Iirise-soolapähkliküpsetisest piisab ka suurema seltskonna magusaisu rahuldamiseks. Iirisekastme keetmine on lihtne. Lase üks tilk iirisekastet kukkuda külmaveeklaasi. Kui iirisekastme tilk vees hangub, on see valmis. Keeda iirisekastme-soolapähklipalade kõrvale teed või kohvi!
Koostisosad
- Põhi:
-
200 gmargariini
-
2.5 dlsuhkrut
-
3kanamuna
-
5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
2 tlvanillisuhkrut
-
2 dlpiima
- Glasuur:
-
2 dlvahukoort
-
2 dlfariinisuhkrut
-
1 slmargariini
-
2.5 dlsoolapähkleid
Valmistamisjuhend
Vahusta margariin ja suhkur. Lisa ühekaupa munad, vispelda pidevalt. Sega omavahel kuivained ja lisa vaheldumisi piimaga taina hulka, pidevalt segades. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud väiksesse (u 25 x 35 cm) ahjuvormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskmises osas umbes 25 minutit.
Lase põhjal jahtuda. Mõõda kõrge servaga kastrulisse koor ja fariinsuhkur. Keeda umbes 10 minutit, vahepeal segades. Tee tilgakatse. Lase üks tilk iirisekastet kukkuda külmaveeklaasi. Kui iirisekastme tilk vees hangub, on see valmis.
Sega hulka tükike margariini. Purusta soolapähklid ja raputa koogipõhjale. Vala peale iirisekaste. Lõika tükkideks.