Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Hernesupp
10 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Aeglaselt hauduvas traditsioonilises hernesupis on kuivatatud herned ja soolatud põrsa abatükist.
Koostisosad
-
500 gkuivatatud herneid
-
2.2 lvett
-
1 kgsoolatud põrsa abatükki
-
1sibul
-
1 slsinepit
-
soola
-
0.5 tlmajoraani
Valmistamisjuhend
Puhasta herned ja loputa külma veega. Kalla nõusse herned ja rohkesti külma vett. Leota herneid öö läbi toasoojas. Nõruta herned ning kalla potti. Mõõda peale külm vesi ja lisa hulka liha. Keeda väiksel kuumusel ning koori pinnale moodustuv vaht ära. Lisa kooritud ja hakitud sibul. Lase supil umbes kaks tundi keeda. Tõsta liha lõikelauale ning eemalda luu ja rasv. Tükelda liha. Pane lihatükid, sinep ja maitseained potti ning lase keema.