Meeldib
1
2
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
300 glõhet
-
300 gkoha
-
1sidruni mahl
-
2 sloliiviõli
-
2küüslauguküünt
-
1sibul
-
tükk porrulauku
-
2suurt porgandit
-
2lehtselleri vart
-
0.2 gsafranit
-
8 dlkalapuljongit
-
2 dlvalget veini
-
2 sltomatipastat
-
1 tltüümiani
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlCayenne'i pipart
-
1 purk(200/120 g) karpe soolavees
- Lisaks:
-
röstitud saiaviile
- Aioli ehk küüslaugumajonees:
-
1küüslauguküüs
-
1munakollane
-
1 slsidrunimahla
-
0.5 tlsoola
-
purustatud musta pipart
-
1.5 dloliiviõli
Valmistamisjuhend
Valmista aioli. Sega elektrimikseri või saumikseriga küüslauguküüs, munakollane, sidrunimahl ja maitseained. Lisa tilkhaaval õli, samal ajal mikserdades. Kui kaste pakseneb, lisa peene joana ülejäänud õli. Tükelda kalad ja maitsesta sidrunimahlaga. Peenesta sibulad, tükelda porru, porgandid ja sellerid. Kuumuta neid poti põhjas õlis. Lisa safran ja sega korraks. Vala peale kalapuljong ja valge vein. Keeda umbes 5 minutit. Lisa kalatükid, tomatipüree ja ülejäänud maitseained. Lase mõni minut vaikselt keeda. Lisa nõrutatud karbid. Paku suppi röstitud saiaviilude ja aioliga.