Liigitus
Koostisosad
-
2 tk(à u 700 g) põrsa sisefileed
-
1.5 slrapsiõli
-
2apelsini koor
-
2küüslauguküünt
-
1 tlsinepiseemneid
-
1 tlfenkoli seemneid
-
1.5 tlsoola
- Glasuur:
-
1 dlapelsinimarmelaadi
-
2 slsojakastet
Valmistamisjuhend
Pintselda fileetükkide pind õliga. Pane grill sooja. Pese apelsinid korralikult puhtaks ja riivi nendelt koor küpsetuspaberiga kaetud lõikelauale. Riivi hulka küüslauguküüned. Purusta sinepi- ja fenkoli seemned (apteegitilli). Puista lõikelauale koos soolaga.
Grilli fileesid, kuni pind saab mõnusa värvi. Keera fileesid lõikelaual maitseainesegus. Tõsta fileed tagasi grillile ja vähenda temperatuuri. Küpseta umbes 25 minutit või kuni liha sisetemperatuur on umbes 72 kraadi.
Kuumuta väikeses potis apelsinimarmelaad ja sojakaste. Määri grillil olevatele fileedele glasuur. Tõsta fileed ahjuvormi ja kata fooliumiga. Lase enne lahtilõikamist 10 minutit haududa.